Filmy Węgry

Przeszukaj katalog

Przedstawiamy listę najlepszych i najpopularniejszych filmów z kraju Węgry. Zobacz zwiastuny, oceny, oraz dowiedz się kto reżyserował i jacy aktorzy występowali w tych filmach.

Milan to 18-letni licealista, która wraz z kolegami wyjechał na szkolny obóz. Wspaniały, letni czas sprzyja nawiązywaniu nowych znajomości. Między nim, Anną i Danim zaczyna się tworzyć trójkąt miłosny. Nagle wydarzenia przybierają nieoczekiwany obrót… Po roku klasa wraca w to samo miejsce. Ale już bez Milana. W międzyczasie popełnił samobójstwo. Młodzież za wszelką cenę próbuje znaleźć odpowiedź na pytanie, czy można było uniknąć tej tragedii? Jak wspólnie przepracować powstałą traumę? Przy filmie zaangażowano kilkudziesięciu licealistów, którzy opowiedzieli o kryzysach, z którymi się borykają. Obraz ten powstał z nimi, o nich i dla nich.

Wiedźmin

6,6
6,3
Wiedźmin Geralt, zmutowany łowca potworów, szuka swojego miejsca w świecie, gdzie ludzie często okazują się gorsi niż najstraszniejsze monstra.

Święty

6,2
4,8
Akcja filmu dzieje się w latach 80-tych. Andrzej Baran, porucznik Milicji Obywatelskiej, zostaje przydzielony do najtrudniejszej sprawy, z jaką do tej pory musiał się zmierzyć w swojej karierze. Wydaje się, że nikt nie chce, aby udało mu się rozwiązać zagadkę…

Rycerze Zodiaku

5,6
5,0
Seiya (Mackenyu) jest upartym nastolatkiem żyjącym na ulicy, który głównie spędza czas na walce o pieniądze. Siostra bohatera zostaje porwana, a on nie waha się jej szukać. Podczas jednej z walk nieświadomie odkrywa swoje mistyczne moce, o których istnieniu nie miał pojęcia. Seiya trafia do świata walczących bogów magicznych sztuczek i reinkarnowanej bogini, która potrzebuje jego ochrony. Chłopak będzie musiał przyjąć swoje przeznaczenie i poświęcić wszystko, a by zająć należne mu miejsce wśród Rycerzy Zodiaku.
Młoda Wietnamka o imieniu Song Ha przyjeżdża do Budapesztu, by odkryć swoje korzenie i zakochuje się w chłopaku o imieniu Viktor.
Natasza (Olga Drozdova) - nauczycielka angielskiego w prowincjonalnym rosyjskim miasteczku - ulega namowom przyjaciółki Wiery (Ewa Telega) i postanawia wyjechać razem ze swoją starszą córką Maszą (Masza Petraniuk) do Polski. Niedawno mąż Nataszy stracił pracę, a jej nauczycielska pensja ledwo starcza na utrzymanie czteroosobowej rodziny. Jedynym człowiekiem, do którego Natasza może zwrócić się o pomoc jest Janek (Olaf Lubaszenko). Mężczyzna proponuje jej dobrze płatną pracę, która natychmiast może zmienić sytuację finansową matki i córki. Natasza zostaje luksusową prostytutką
W domu sióstr Kolba odnalezione zostaje ciało, które ktoś rozczłonkował i włożył do pralki. Sprawa przydzielona zostaje inspektorowi Alexandrowi Stacevowi, który próbując ująć mordercę, zostaje wmieszany w szaleńczą rozgrywkę pomiędzy siostrami.
Budapeszt, metro, kontrolerzy, zakapturzony osobnik - morderca, sprawdzanie biletów, wyścigi po torach, nowo poznana kobieta... - to po krótce wątki tego filmu. Jak w tym świecie odnajdzie się wykształcony mężczyzna, który zrezygnował z kariery "na górze" i zszedł do brutalnego "podziemia"?

Eragon

5,8
"Eragon" przekazuje mitologię, zgodnie z którą Smoczy Jeźdźcy przynieśli pokój i dobrobyt do krainy Alagaësia. Smoki ofiarowały swoim jeźdźcom magiczną siłę, a nawet nieśmiertelność. Nikt nie był zdolny ich pokonać do chwili, kiedy jeden z nich, Galbatorix, nie zechciał przejąć władzy i zaczął zabijać innych Smoczych Jeźdźców. Ale kiedy Eragon odnalazł iskrzące światłem szafirowe jajo, z którego wykluła się Saphira, era Smoczych Jeźdźców powróciła. Poznawszy swoje przeznaczenie Smoczego Jeźdźca, dzięki pomocy swego mentora Broma, Eragon pragnie przywrócić złoty wiek sprawiedliwości, z której kiedyś znany był jego kraj - o ile uda mu się uniknąć knowań króla Galbatoriksa. Rzucony w świat magii i mocy Eragon staje się prawdziwym bohaterem i ostatnią nadzieją ludu Alagaësii.
Słowa kluczowe

Proszę czekać…